Разумкова сьогодні хочуть відсторонити від ведення засідань Ради – нардеп

Читать на русском
Слуга народу намагається звільнити спікера ВР Дмитра Разумкова в обхід регламенту. Відсторонити  його хочуть вже сьогодні, а звільнити - в четвер.
Дмитро Разумковфото Українські новини

Президентська фракція «Слуга народу» намагається звільнити спікера ВР Дмитра Разумкова «в обхід регламенту». Відсторонити його хочуть вже сьогодні, а звільнити - через два дні.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram під час перерви у пленарному засіданні Ради.

«Невигідний» спікер: чи зможе Банкова відправити Разумкова у відставкуРозмови про можливу відставку Разумкова загострилися з початком політичного сезону. Кому може бути вигідна відставка спікера та чи піде Разумков у відставку найближчим часом, читайте у матеріалі Слово і діло.

«План «слуг» щодо покарання колишнього товариша, а нині олігархічного посіпаки Разумкова: Сьогодні відсторонити його ведення на найближчі 2 сесійні дні. У четвер проголосувати його відставку», - написав Гончаренко.

Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк також підтвердив, що сьогодні може відбутися відсторонення Дмитра Разумкова від головування на засіданні Ради, пише УНІАН.

Він, зокрема, пояснив, чому «Слуга народу» намагається звільнити спікера Ради «в обхід регламенту».

За його словами, нардепи намагаються прискорити процес звільнення, тому що «багато депутатів зараз спілкуються з Разумковим або з іншими колегами і змінюють свою думку», тобто можуть не проголосувати за його відставку.

За словами Железняка, всі в монобільшості розуміють, що якщо цей процес затягнеться, то у них може виявитися менше ніж 200 голосів і відповідно відставка не буде підтримана.

Нагадаємо, 2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Ради Дмитра Разумкова.

Раніше в ОПУ заявляли, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

4 жовтня парламент запустив процедуру відставки Разумкова. При цьому сам Разумков заявляв, що процедура відкликання спікера ВР буде проходити виключно за регламентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: