Репетиція відставки: хто в Раді підтримав тимчасове відсторонення Разумкова від головування

Читать на русском

Спікера Верховної ради Дмитра Разумкова відсторонили від ведення двох пленарних засідань за порушення регламенту під час Погоджувальної ради. По суті, сьогодні була репетиція відставки Разумкова – за даними депутатів, звільнити з посади спікера його хочуть уже в цей четвер, 7 жовтня. «Слово і діло» пропонує подивитися, як фракції та групи голосували за тимчасове відсторонення Разумкова.

Відсторонення Разумкова від головування в Раді підтримали 240 народних депутатів, 95 виступили «проти», 14 – утрималися, 33 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 200 голосів «за», 6 депутатів голосували «проти», 6 – утрималися, 15 – не голосували, 17 – були відсутні.

Майже в повному складі відсторонення спікера підтримали групи «За майбутнє» та «Довіра» – 16 і 18 голосів «за». Ще три голоси було від позафракційних нардепів (зокрема, від віцеспікера Руслана Стефанчука) і три – від фракції «Голос» (половина фракції голосувала «проти»).

В «Опозиційній платформі – За життя» не підтримали відсторонення Разумкова: 24 депутати були «проти», 11 – не голосували і 9 – були відсутні. Повним складом «проти» проголосувала фракція «Європейська солідарність».

У «Батьківщині» 18 з 25 нардепів були «проти», один – утримався, 2 – не голосували і 4 – були відсутні.

Нагадаємо, 4 жовтня у Верховній раді була запущена процедура відставки Дмитра Разумкова з посади спікера. Голоси за відставку почала збирати фракція «Слуга народу».

На інфографіці можна подивитися, хто зі спікерів Верховної ради найдовше затримався на посаді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: