Разумкова відсторонили від ведення засідань Ради

Читать на русском
Голову парламенту Дмитра Разумкова відсторонили від ведення засідань ВР на найближчі два сесійні дні.
Дмитро Разумковфото сайта ВР

Голову парламенту Дмитра Разумкова відсторонили від ведення засідань ВР на найближчі два сесійні дні.

За таке рішення сьогодні проголосували 240 нардепів під час пленарного засідання Ради.

Хто зі спікерів Верховної ради найдовше затримався на посадіГлава Верховної ради є однією з найвищих державних посад у законодавчій владі. Хто зі спікерів парламенту найдовшу був на своїй посаді, дивіться на інфографіці.

Питання щодо відсторонення Разумкова від ведення засідань ставив на голосування перший віцеспікер Руслан Стефанчук. Сам Разумков не міг це зробити через конфлікт інтересів.

Таким чином, нардепи прийняли рішення, що Разумков не вестиме засідання Ради у вівторок і середу (5 і 6 жовтня).

Відзначимо, сьогодні під час перерви в Раді стало відомо, що фракція «Слуга народу» намагається звільнити спікера ВР Разумкова «в обхід регламенту». Відсторонити сьогодні, а звільнити - у четвер (7 жовтня). Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, 2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Ради Дмитра Разумкова.

Раніше в ОПУ заявляли, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

4 жовтня парламент запустив процедуру відставки Разумкова. При цьому сам Разумков заявляв, що процедура відкликання спікера ВР буде проходити виключно за регламентом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: