«Гальмує ініціативи президента»: в ОПУ висловилися щодо конфлікту з Разумковим

Читать на русском
Спікер Ради Дмитро Разумков має фундаментальні розбіжності з партією Слуга народу і відкрито гальмує ініціативи президента Володимира Зеленського, заявив Михайло Подоляк.
Михайло Подолякglavcom.ua

Голова Верховної ради Дмитро Разумков має фундаментальні розбіжності з партією «Слуга народу», яка зробила його спікером. Крім того, Разумков «відкрито гальмує ініціативи президента Володимира Зеленського». Це може спонукати до жорстких рішень.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю «Главкому».

Хто зі спікерів Верховної ради найдовше затримався на посадіГлава Верховної ради є однією з найвищих державних посад у законодавчій владі. Хто зі спікерів парламенту найдовшу був на своїй посаді, дивіться на інфографіці.

«Партія делегувала свого члена на посаду спікера, не більше. Зрозуміло, що до Разумкова немає претензій кримінального плану. Але виявилися фундаментальні розбіжності між партією і Дмитром Олександровичем», - сказав Подоляк.

Він нагадав, що Разумков не голосував за санкції РНБО, за земельну реформу, не хоче «йти на голосування за антиолігархічний закон».

«Все це всупереч партії, яка його і делегувала на посаду спікера. На мій погляд, це свідчить, що він дивиться на стратегію розвитку держави інакше, ніж команда з її програмою, з якою вона йшла на вибори. Він вважає, що треба все ж зберегти і законсервувати ту систему, яка зараз є. Ми ж вважаємо, що в цій системі ресурсу вже немає», - повідомив Подоляк.

На його думку, для спікера Ради є два варіанти: «або ти є ключовим членом команди і дозволяєш робити модераційні процеси з фундаментальних президентських ініціатив більш ефективними, або заявляєш, що олігархи - це добре».

«До речі, що дійсно шокує в поведінці Разумкова - його відверта підтримка саме олігархів. В останньому варіанті ти, зрозуміло, стаєш опонентом власній команді. Але не можна сидіти відразу на двох стільцях, не можна бути як гольдоновський Труфальдіно «слугою двох панів» і робити вигляд, що все норм. Скажу більше: якщо сьогоднішній світоглядний конфлікт між Разумковим і партією і далі буде наростати, напевно, доведеться втрутитися і президенту. З жорсткими рішеннями», - заявив радник глави ОПУ.

Подоляк також вважає, що Разумков відкрито гальмує ключові ініціативи президента.

«Можливо, він вважає, що якась процедура може бути більш плавною. Але з боку це саме такий виглядає - гальмує в інтересах певних осіб», - сказав він.

В ОПУ вважають, що ціною такого гальмування «є затягування реформ, що дає можливість їх противникам їх «торпедувати».

Нагадаємо, раніше конфлікт з Разумковим прокоментував голова фракції СН Давид Арахамія.

У той же час сам Разумков заявив, що не буде триматися за посаду, якщо народні депутати ініціюють його відставку.

Як відомо, на засіданні РНБО Разумков утримався при голосуванні за впровадження санкцій проти трьох каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK. Санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко, які впровадила Україна, Разумков підтримав із зауваженнями.

Спікер Ради також розповідав, з чим не згоден в законі Зеленського про олігархів і чому хоче змінити закон про санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: