Разумков заявив, що відкликання спікера ВР відбудеться винятково за регламентом

Читать на русском
Процедура відкликання з посади голови Верховної ради повинна відбуватися за регламентом, заявив Дмитро Разумков.
Дмитро Разумковфото з відкритих джерел

Процедури, в тому числі відкликання з посади голови Верховної ради України, мають відбуватися за регламентом і не порушувати закон.

Про це заявив голова ВР Дмитро Разумков на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 4 жовтня.

«Невигідний» спікер: чи зможе Банкова відправити Разумкова у відставкуРозмови про можливу відставку Разумкова загострилися з початком політичного сезону. Кому може бути вигідна відставка спікера та чи піде Разумков у відставку найближчим часом, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Я бачив в ЗМІ інформацію про те, що голосування може відбутися у вівторок-середу. Хотів би всім нагадати, що ми живемо з вами за Регламентом. І процедура, в тому числі відкликання з посади голови Верховної ради України, відбувається за Регламентом, згідно 76, 77 ст. Іншого не буде, поки я голова Верховної ради, тут буде працювати закон», - сказав Разумков.

Так, за його словами, підписні листи з питання про відкликання з посади голови ВР на прохання спочатку фракції, потім народного депутата Давида Арахамії були видані того ж дня.

«Потім, що буде - побачимо. Чи можемо робити так, як це було в позаминулий четвер. Але поки Регламент і Конституція працюватимуть і в стінах Верховної ради, і за її межами»,- додав Разумков.

Відзначимо, відповідно до Регламенту, рішення про включення до порядку денного сесії Ради питання про відкликання з посади голови ВР приймається на пленарному засіданні, наступному за днем ​​внесення такої пропозиції.

У той же час Верховна рада дає доручення Рахунковій палаті провести фінансову перевірку виконання кошторису ВР в поточному році.

Розгляд питання про відкликання голови Ради з посади за рішенням більшості народних депутатів від конституційного складу ВР включається до порядку денного сесії у визначений нею день, але не пізніше ніж на десятий день після включення цього питання до порядку денного сесії.

Нагадаємо, 2 жовтня народні депутати від «Слуги народу» у Трускавці зібрали понад 150 підписів за відкликання спікера Ради Дмитра Разумкова.

Раніше в ОПУ заявляли, що позиція Разумкова розходиться з позицією СН, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського».

Сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Рада може розглянути питання про відкликання Разумкова з посади голови парламенту 7 жовтня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: