Шуфрич придбав телеканал, що створили працівники «каналів Медведчука»

Читать на русском
Згідно з його словами, ідея придбання каналу належала працівникам ресурсу, нібито це вони зробили йому таку пропозицію.
фото: LIGA.net

Нардеп від ОПЗЖ й голова парламентського комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич став власником 60% акцій телеканалу «Перший незалежний». Варто зазначити, що це медіа створили екс-працівники так званих «каналів Медведчука», які потрапили під санкції й зупинили мовлення.

Про це повідомляє пресслужба народного депутата.

При цьому, Шуфрич зазначив, що таким вчинком він хоче «підтримати журналістський колектив у його прагненні говорити правду, якою б вона не була», і додав, що усвідомлює ризики, пов'язані з рішенням.

Також, згідно з його словами, ідея придбання каналу належала працівникам ресурсу, нібито це вони зробили йому таку пропозицію.

Інформаційна війна: які телеканали забороняли країни світуУ Молдові кілька років була заборона на російські новини, в країнах Балтії блокують Russia Today.

Водночас, Шуфрич підписав «угоду про своє невтручання в редакційну політику журналістського колективу» і заявив, що не має фінансових зав’язків з Росією.

«Відразу хочу відзначити, що у мене немає ніяких фінансових інтересів з Російською Федерацією, зробити з мене терориста буде неможливо!», - сказав нардеп.

Раніше ми повідомляли, що Нестор Шуфрич обіцяв зробити все, щоб поправка щодо справ Майдану була врахована, але утримався на голосуванні.

Нагадаємо, що відеохостинг YouTube заблокував сторінки українських телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, щодо яких були запроваджені санкції РНБО. Про це свідчать дані в YouTube 24 квітня.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука.

Санкції терміном на 5 років торкнулися і каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: