Канали Медведчука можуть відправити в «довічний бан» на YouTube

Читать на русском
В Україні працюють над тим, щоб телеканали NewsOne, ZIK і 112 були заблоковані назавжди і на платформі YouTube.
golos.com.ua

В Україні працюють над тим, щоб телеканали NewsOne, ZIK та 112 (які вже припинили своє мовлення на телебаченні через санкції РНБО) були заблоковані назавжди і на платформі YouTube.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» у вівторок, в Києві, 9 березня.

Санкції проти каналів Медведчука: як розвивалися події з 2018 року і до сьогодніЯк розвивалася ситуація з телеканалами 112 Україна, NewsOne і Zik з 2018 року і до введення санкцій Зеленським.

«Ми зробили і продовжуємо працювати, щоб на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну настроювальну таблицю. А в інтернеті, зокрема на YouTube, вони отримали довічний бан», - сказав він.

Президент додав, що ці канали прикриваються свободою слова, поширюючи дезінформацію.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK і «112-Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука). Канали припинили своє мовлення.

Пізніше стало відомо, що канали «112 Україна», ZIK і NewsOne створили нову компанію під назвою Медіахолдинг «Новини», щоб обійти санкції РНБО.

Новий телеканал під назвою «Перший Незалежний» вийшов в ефір 26 лютого, проте вже через годину припинив ефірне мовлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: