Канали Медведчука «112 Україна», NewsOne і Zik фінансуються з ОРЛО – ЗМІ

Читать на русском
Телеканали Медведчука 112 Україна, NewsOne і Zik отримували фінансування від компанії з ОРЛО на Донбасі, заявили ЗМІ з посиланням на СНБО і СБУ.
ZIK.UA

Телеканали «112 Україна», NewsOne і Zik, діяльність яких пов'язана з «правою рукою» нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука Тарасом Козаком, отримували фінансування від компанії з ОРЛО.

Про це 3 лютого з посиланням на інформованих співрозмовників в РНБО і СБУ повідомляє «Українська правда».

Фінансовий моніторинг: скільки підозрілих операцій виявили в 2020 роціДержфінмоніторинг в 2020 році направив правоохоронцям понад тисячу матеріалів, які пов'язані з сумнівними фінансовими операціями на суму понад 76 млрд грн.

Як повідомляється, мова йде про ТОВ ООО «Торговый дом «Донские угли», яке веде свою діяльність в ОРЛО (окремих районів Луганської області).

«Згідно з отриманою в джерел інформацією, правоохоронці встановили, що кошти, отримані від здійснення протиправної діяльності посадовцями ООО «Торговый дом «Донские угли» частково скеровуються для фінансування деструктивної діяльності телеканалів «112», «ZIK» і «NewsOne», які здійснюють системну діяльність, спрямовану на реалізацію вигідних Росії наративів у контексті легалізації військової агресії на сході України та легітимізації окупації Криму, а також на дискредитацію внутрішньої та міжнародної політики України», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква у відеокоментарі «Укрінформу» також повідомив, що «рішення РНБО про запровадження санкцій проти трьох телеканалів і їх власника ґрунтується на свідченнях і доказах щодо їх фінансування державою-агресором».

РНБО отримала від СБУ докази фінансування телеканалів “групи Медведчука” з Росії - ЖовкваУкрінформ

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука.

Санкції поширюються і на кілька телеканалів - «112 Україна», NewsOne і Zik. Вони вже припинили своє ефірне мовлення.

Відзначимо, раніше Зеленський вважав, що не має повноважень закривати телеканали.

Крім того, СБУ підтвердила санкції проти літаків, якими Медведчук і Козак літали в РФ.

«Слово і діло» зібрало дані Державної служби фінмоніторингу. Відомство веде роботу з протидії відмивання доходів, фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: