Козак втік до Білорусі на літаку білоруського олігарха – ЗМІ

Читать на русском
24 лютого Козак перебував на борту літака Embraer 650 з бортовим номером ОЕ-ITA. Основний його користувач - білоруський олігарх Микола Воробей і головні менеджери його компаній.
Тарас КозакСкриншот

Народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак 24 лютого покинув територію України на літаку, який використовує підсанкційний білоруський олігарх Микола Воробей.

Про це повідомляється в розслідуванні «Схеми».

Воробей є людиною, близькою до оточення президента Білорусі Олександра Лукашенка, за що і потрапив під санкції Європейського Союзу. Своїм літаком Козак скористатися не зміг, оскільки на той момент на його літак вже були накладені санкції РНБО і з того моменту він не повертався в Україну.

Відзначається, що 24 лютого Козак перебував на борту літака Embraer 650 з бортовим номером ОЕ-ITA. Цей літак регулярно базується в Мінську та основний його користувач - це білоруський олігарх Микола Воробей і головні менеджери його компаній.

Віктор і його країна. Колонка Леоніда ШвецяПри всіх своїх видатних якостях буквально кінематографічного лиходія Віктор Медведчук являє собою типову фігуру українського політика від бізнесу і бізнесмена від політики.

«Коли літак вже готувався на зліт, спочатку його розгорнули, а пасажирів повернули в термінал. Згодом і пасажирів і борт-таки випустили в напрямку Мінська. Звідки літак відразу полетів до Москви. Серед пасажирів був підсанкційний народний депутат Тарас Козак. Відтоді в Україну соратник Медведчука більше не повертався... Виходить, що Білоруський олігарх, який перебуває під санкціями в Європейському Союзі, близький до режиму Лукашенка і пов'язаний з Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком настільки, що вони користуються одним літаком і тримають рахунки в його банку, який не потрапив під санкції РНБО навіть після того, як під них потрапили і Козак, і Медведчук», - йдеться в розслідуванні.

Козак і Воробей на запити журналістів не відповіли.

2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука. Санкції торкнулися і трьох каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

20 травня Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: