Росія опосередковано фінансувала канали Медведчука – Ткаченко

Читать на русском
Телеканали 112 Україна, NewsOne і Zik опосередковано фінансувалися Російською Федерацією на етапі їх придбання. Про це розповів міністр культури Олександр Ткаченко.
Фото: mkip.gov.ua

Телеканали «112 Україна», NewsOne і Zik опосередковано фінансувалися Російською Федерацією на етапі їх придбання.

Про це в інтерв'ю «Лівому березі» заявив міністр культури Олександр Ткаченко.

Інформаційна війна: які телеканали забороняли країни світуУ Молдові кілька років була заборона на російські новини, в країнах Балтії блокують Russia Today.

«Під час роботи ТСК (Тимчасової слідчої комісії – ред.) за «медведчуківськими» каналами нам дали можливість ознайомитися з документами. Цікавив саме факт їх придбання, оскільки там довга і заплутана історія. У мене є підстави говорити про опосередковане фінансування з боку Росії як мінімум на етапі придбання цих каналів», – розповів Ткаченко.

При цьому Ткаченко пояснив, що канали підозрюють у фінансуванні тероризму. При цьому поки правоохоронці відмовляються надати докази проти каналів посилаючись на продовження слідства.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK і «112 Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: