Канали Медведчука припинили трансляцію на телебаченні

Читать на русском
Телеканали ZiK, NewsOne та 112-Україна, які належать проросійському нардепу Тарасу Козаку, що входить до найближчого оточення Віктора Медведчука, і проти якого 2 лютого запровадили санкції, зникли з ефірів на телебаченні.
Фото з відкритих джерел

Телеканали «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна», які належать проросійському нардепу Тарасу Козаку, що входить до найближчого оточення Віктора Медведчука, і проти якого 2 лютого запровадили санкції, зникли з ефірів на телебаченні.

Про це повідомляє «Слово і діло».

Санкції проти Козака є боротьбою із чужорідною пропагандою – ПодолякЗапровадження санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, а також проти низки підконтрольних йому телеканалів, є не зазіханням на свободу слова, а боротьбою із чужорідною пропагандою.

Так, трансляції трьох телеканалів, які потрапили під санкції Ради національної безпеки та оборони, повністю припинилися на онлайн-платформах та у мережі провайдерів кабельного телебачення вже до півночі.

«У зв'язку з указом Президента України №43/2021 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», ретрансляцію телеканалів пов'язаних з юридичними особами з Додатку 2 зупинено у пакетах кабельного телебачення а також у IPTV та ОТТ пакетах онлайн-сервісу Ланет.TV», - повідомили у пресслужбі онлайн-сервісу «Ланет».

Представники самих телеканалів рішення РНБО про запровадження санкцій назвали «політичною розправою над опозиційними медіа».

«Влада в особі президента України Володимира Зеленського прийняла рішення про знищення трьох опозиційних телеканалів: «112 Україна», «NewsOne» і «ZiK», а також введення санкцій проти власника холдингу - народного депутата Тараса Козака», - йдеться в офіційній заяві з цього приводу.

Про недопустимість позасудового закриття ЗМІ заявив також і голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

«Позбавлення без суду багатомільйонної аудиторії доступу до українських ЗМІ, заборона сотням журналістам та медійникам права на професію - це наступ на свободу слова», - підкреслив Томіленко.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Відтепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Окрім самого Козака, під санкції РНБО потрапили і деякі пов’язані із ним юридичні особи, які пов’язані із трансляцію чи ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» та «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: