Нардеп Козак витратив 1,3 млн грн на оренду житла в Білорусі – декларація

Читать на русском
Ще 26 червня Козак надіслав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, який необхідний для редагування декларації
Тарас КозакNews One

Народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак, проти якого в Україні ввели санкції та висунули звинувачення в державній зраді, знаходиться в Білорусі, де, зокрема, витратив 1,3 млн грн на оренду житла.

Про це свідчать зміни в декларації Козака.

Відзначається, що ще 26 червня Козак направив повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, яке необхідно для редагування декларації. Згідно з повідомленням, 31 травня 2021 року в Білорусі Козак реалізував іноземну валюту на суму 1 340 873 грн, і сплатив на території Білорусі оренду нерухомого майна, віддавши за нього 1 319 291 грн.

Сімейна справа: як Медведчук потрапив до переговорного «кейсу»Занадто м'який запобіжний захід свідчить про те, що справа Медведчука стане предметом торгів між Росією і Україною.

2 лютого президент України Володимир Зеленський надав чинності рішенню РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука. Санкції торкнулися і трьох каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

20 травня Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

Віктор Медведчук на питання про місцезнаходження свого соратника відповів, що Козак перебуває на лікуванні в Білорусі. А журналісти пізніше встановили, що Козак 24 лютого покинув територію України на літаку, який використовує підсанкційний Білоруський олігарх Микола Воробей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: