Переговори Зеленського в США: з ким уже зустрівся президент

Читать на русском
Зеленський під час свого робочого візиту до США зустрівся з президентом Європейської комісії, генеральним секретарем ООН і президентом Туреччини.
Фото з відкритих джерел. Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн

Президент Володимир Зеленський під час свого робочого візиту до США зустрівся з президентом Європейської комісії, генеральним секретарем ООН і президентом Туреччини.

Як повідомляє ОПУ, глава держави обговорив ситуацію в окупованому Криму і питання звільнення українців, яких утримують на тимчасово окупованих територіях і в Росії.

Два роки і чотири місяці роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПрезидент Володимир Зеленський за місяць виконав чотири обіцянки, провалив – два і дав ще дев'ять нових.

Так на зустрічі Зеленського і Урсули фон дер Ляйен, президент розповів про хвилю незаконних арештів в Криму, а також порушив питання про надання сприяння у звільненні майже 450 українців, яких утримують на тимчасово окупованих територіях і в Росії.

Кримське питання Зеленський обговорив з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем і новообраним головою ГА ООН Абдуллою Шахідом. Обидві зустрічі відбулися в штаб-квартирі ООН.

Як пише Укрінформ, з Гутеррешем і Шахідом Зеленський підняв питання підтримки Кримської платформи з боку ООН.

А з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом український лідер обговорив звільнення кримських політв'язнів, зокрема - Нарімана Джелялова. Також сторони обговорили гуманітарну ситуацію в окупованому Криму.

Нагадаємо, Володимир Зеленський знаходиться з візитом в США. Він прибув для участі в 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Це вже другий візит президента в США. Раніше в Білому домі відбулася зустріч президентів США і України - Джозефа Байдена і Володимира Зеленського.

Також «Слово і діло» пропонує подивитися, чим раніше закінчувалися переговори президентів України і США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: