Байден підтримує ідею членства України в НАТО – Зеленський

Читать на русском
За словами Зеленського, під час зустрічі у Вашингтоні обидва президенти близько пів години обговорювали питання членства України в НАТО
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

У ході вересневої зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента США Джозефа Байдена у Вашингтоні глава Сполучених Штатів заявив, що Україна повинна отримати членство в НАТО.

Про це розповів сам Зеленський у своєму [інтерв'ю] (https://edition.cnn.com/videos/tv/2021/09/12/gps-0912-zelensky-ukraine-russia.cnn) телеканалу CNN.

«Він сказав: «Я думаю, що ви повинні бути там, але це залежить не тільки від мене», - розповів Зеленський про слова Байдена.

Які країни отримали статус союзника США поза НАТОСтатус союзника США поза НАТО мають 17 держав. Детальніше – на інфографіці від Слово і діло.

Український президент додав, що це питання обидва лідери обговорювали протягом 20-30 хвилин. Також він порадив не порівнювати Україну та Афганістан - мовляв, ситуації в цих двох країнах були абсолютно різні.

Нагадаємо, що раніше Зеленський говорив інше: за його словами, під час візиту в США йому не вдалося отримати прямої відповіді від Джо Байдена щодо членства України в НАТО. Зараз Україна готова до вступу в Альянс.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: