Кримська платформа: Данілов закликав країни-партнери до дій проти РФ

Читать на русском
Данілов вважає, що словосполучення «ми занепокоєні» на сьогодні занадто замало для того, щоб це все продовжувалося.
Укрінформ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що вираження занепокоєння учасниками Кримської платформи щодо репресій, які наразі здійснює Росія на півострові замало.

Про це Олексій Данілов заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Зазначається, що секретар РНБО закликав країни до дій проти Російської Федерації.

«Обіцяти і робити - це дві різні дії... Я був вражений кількістю партнерів, які підтримали Кримську платформу, але зараз після цього мають бути дії. Ви бачите, що зараз відбувається в Криму. Порушення прав людини, людей забирають до в’язниць, людей лишають можливості жити, їх катують», - сказав Данілов.

У Криму пройшли нові обшуки: зник колишній член МеджлісуУ Криму російські силовики обшукали будинок і викрали свідка захисту у справі Мустафи Джемілєва Ельдара Менсеітова.

При цьому, він вважає, що словосполучення «ми занепокоєні» на сьогодні занадто замало для того, щоб це все продовжувалося в сучасному світі.

«Це мали б бути активні дії. Вони можуть бути різні: економічні, фінансові. Мова не йде про військову складову, тому що це, по-перше, неможливо у сучасному світі. Для того, щоб вирішити питання військовим шляхом, треба розуміти, що через це буде гинути велика кількість мирного населення», - додав Данілов.

Маємо 5 сценаріїв розвитку подій на Донбасі – Олексій Данілов | Суботнє інтерв’юРадіо Свобода

Нагадаємо, що Росія провела навчання з протиповітряної оборони в окупованому Криму.

Окрім цього, віцепрем'єр Ольга Стефанишина заявила, що США візьмуть участь у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі і деокупації Криму. В Україну очікується низка візитів міністрів США до кінця 2021 року.

Також нагадаємо, що сьогодні, 11 вересня, Xiaomi почали блокувати свої смартфони в окупованому Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: