Призначено в.о. голови правління ДПЗКУ

Читать на русском
Мінекономіки своїм указом призначило Василя Коваленка в.о. голови правління ДПЗКУ. Він обійняв посаду після Андрія Власенка, який намагався втекти з України.
Василь Коваленкофото: Elevatorist.com

Міністерство економіки України призначило в.о. голови правління «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ). Ним став Василь Коваленко.

Про це повідомила пресслужба ДПЗКУ у четвер, 16 вересня.

Діяльність ДПЗКУ: які фінансові результати показували керівники корпораціїДПЗКУ існує з 2010 року. Чистий прибуток корпорація отримала тільки в 2012 році. Хто керував компанією і який був фінансовий результат – на інфографіці.

Коваленко призначений указом Мінекономіки від 15.09.2021 №33-п. Він очолював корпорацію в період з травня по листопад 2020 року.

«На посаді в.о. голови правління Коваленко ініціював процес розгляду питання реструктуризації китайського кредиту перед урядом України, виступав за активну підтримку та співпрацю з вітчизняними сільгоспвиробниками», - розповіли у зерновій корпорації.

З 2018 року і по сьогодні Коваленко був заступником голови правління ДПЗКУ.

Попередній в.о. голови правління Андрій Власенко звільнений наказом Міністерства економіки від 15.09.2021 р №32-п.

Нагадаємо, Нацполіція викрила масштабні зловживання керівництва ДПЗКУ. Посадові особи корпорації проводили експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти. При цьому занижували вартість і не вносили передоплату за товар.

13 серпня силовики затримали в столичному аеропорту «Жуляни» керівника Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка, який намагався втекти з країни. Пізніше його відсторонили від посади та посадили під домашній арешт.

А 7 вересня у порту «Чорноморськ» слідчі затримали партію зерна на 7 млн ​​доларів, яку намагалися вивезти з митної території України за адресою компанії-нерезидента, який має заборгованість перед ДПЗКУ.

Як ми повідомляли раніше, Державна продовольчо-зернова корпорація так і не уклала договір про реструктуризацію кредитних зобов’язань на суму 1,5 млрд доларів перед Експортно-імпортним банком Китаю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: