Нацполіція виявила зловживання у ДПЗКУ на сотні мільйонів гривень

Читать на русском
Оперативники та слідчі Нацполіції викрили оборудки в ДПЗКУ. Згідно з повідомленням правоохоронців, йдеться про сотні мільйонів гривень.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції викрили неправомірну діяльність службових осіб Державної продовольчо-зернової корпорації України. Про це повідомляє офіційний сайт Нацполіції.

За даними правоохоронців, посадові особи ДПЗКУ налагодили злочинну схему розтрати майна корпорації, збитки від реалізації якого сягають сотень мільйонів гривень.

Як раніше повідомляло «Слово і діло», керівництво корпорації здійснювало експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти. При цьому занижували вартість та не здійснювали попередної оплати товару.

«У ході слідства поліцейські викрили факти реалізації злочинної схеми. Зокрема за кредитні кошти, отримані під державні гарантії, посадовці державної корпорації закуповували зернові через фіктивні підприємства та експортували товар за ціною, що значно нижче ринкової. Так, лише протягом січня-травня цього року було укладено близько 10 збиткових зовнішньо-економічних контрактів на експорт зерна», – йдеться у повідомленні.

Раніше «Слово і діло» публікувало повну ухвалу суду з приводу експорту зерна керівництвом ДПЗКУ на фірми-прокладки за заниженими цінами.

Також ми повідомляли про те, що керівникам корпорації закидають оборудки з ПДВ, а за кошти елеваторів збиткова корпорація купує іномарки замість комбайнів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: