Іномарки замість комбайнів: керівник збиткової ДПЗКУ доручив елеваторам закупити новенькі «Тойоти»

Читать на русском

Керівництво ДПЗКУ доручило закупити кілька нових автомобілів Toyota. Водночас збитки корпорації за перший квартал склали 148,8 млн грн.

Керівництво Державної продовольчо-зернової корпорації України доручило керівникам елеваторів придбати автомобілі Toyota 2021 року випуску, зареєструвати їх за акціонерним товариством ДПЗКУ та перемістити для використання до центрального офісу корпорації. Відповідні накази підписав виконувач обов'язків голови правління ДПЗКУ Андрій Власенко, повідомляє «Слово і діло».

Ідеться про автомобілі:

  • Toyota Camry Prestige, 2021 р.в. – виконання сервісних дій, пов’язаних із держреєстрацією ТЗ покладено на директорку Старокостянтинівського елеватора, Оксану Каленик;

  • Toyota Camry Hybrid Prestige+, 2021 р.в. – виконання сервісних дій, пов’язаних із держреєстрацією ТЗ покладено на директора Одеського зернового елеватора, Олександра Одольського;

  • два автомобілі Toyota Rav4, 2021 р.в. – придбано коштом Великолепетиського елеватора і переміщено з філії до центрального офісу АТ «ДПЗКУ».

Нагадаємо, за перший квартал 2021 року Державна продовольчо-зернова корпорація України отримала чисті збитки на суму 148,8 млн грн. За 2020 рік корпорація відзвітувала про 5,8 млрд грн чистих збитків.

Як ми повідомляли раніше, у липні в корпорації пройшли обшуки ДБР – за даними слідства, нове керівництво акціонерного товариства експортує зерно на фірми-прокладки за заниженими цінами.

Також повідомлялося, що Печерський суд просить окружну прокуратуру порушити кримінальне провадження відносно в. о. керівника ДПЗКУ Андрія Власенка через завищену суму відшкодування ПДВ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: