Розкрадання державних коштів: керівника ДПЗКУ затримали при спробі втечі з України

Читать на русском

Правоохоронці затримали керівника Державної продовольчо-зернової корпорації України Андрія Власенка при спробі втечі з України.

Правоохоронці затримали керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» Андрія Власенка при спробі втечі з України. За даними поліції, він налагодив злочинну схему розтрати майна корпорації, збитки від реалізації якого сягають більш ніж 57 млн доларів, через що і був затриманий.

Про це повідомляє пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Андрія Власенка затримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань в аеропорту «Жуляни» вранці, 13 серпня. У такий спосіб він намагався уникнути відповідальності. Крім того, разом з ним затримали і його спільника.

Слідчі Головного слідчого управління вже повідомили про підозру керівникові корпорації та власникові кількох товариств за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Наразі з ними проводяться слідчі дії.

Готуються клопотання в суд для обрання обом підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше «Слово і діло» публікувало повну ухвалу суду з приводу експорту зерна керівництвом ДПЗКУ на фірми-прокладки за заниженими цінами.

Також ми повідомляли про те, що керівникам корпорації закидають оборудки з ПДВ, а за кошти елеваторів збиткова корпорація купує іномарки замість комбайнів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: