Махінації у ДПЗКУ: поліція запобігла спробі вивозу зерна на 7 млн доларів

Читать на русском
У порту Чорноморськ слідчі затримали партію зерна на 7 млн доларів, яку намагалися вивезти з митної території України за адресою компанії-боржника ДПЗКУ.
npu.gov.ua

Сьогодні у порту «Чорноморськ» слідчі Нацполіціі затримали партію зерна на 7 млн доларів, яку намагалися вивезти з митної території України за адресою компанії-нерезидента, яка має заборгованість перед ДПЗКУ за раніше поставлений вантаж. Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції України.

За даними «Слово і діло», йдеться про зупинку завантаження судна ORANGE HARMONY ячменем 3-го класу за контрактом між ДПЗКУ і QAM7 DMCC через термінал ТОВ «Транссервіс 2008». На сьогодні борг QAM7 DMCC перед ДПЗКУ складає понад 7 млн ​​доларів.

Діяльність ДПЗКУ: які фінансові результати показували керівники корпораціїДПЗКУ існує з 2010 року. Чистий прибуток корпорація отримала тільки в 2012 році. Хто керував компанією і який був фінансовий результат – на інфографіці.

«Наразі проводяться невідкладних слідчі дії у морському порту «Чорноморськ» та в складських приміщеннях. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора», - додали в пресслужбі Нацполіціі.

Правоохоронці нагадали, що раніше викрили зловживання з боку керівництва ДПЗКУ. Посадові особи корпорації проводили експортні операції з зерном на підконтрольні компанії-нерезиденти. При цьому занижували вартість і не вносили передоплату за товар.

Нагадаємо, 13 серпня поліція затримала в столичному аеропорту «Жуляни» керівника Державної продовольчо-зернової корпорації Андрія Власенка, який намагався втекти з країни. Пізніше його відсторонили від посади та посадили під домашній арешт.

За даними видання Agropolit.com, Кабмін розглядає трьох кандидатів на посаду в.о. керівника ДПЗКУ. Серед них – заступник голови правління корпорації Віталій Шулежко, колишній голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко та один з колишніх голів ДПЗКУ Олександр Лавренчук.

Як ми повідомляли раніше, Державна продовольчо-зернова корпорація так і не уклала договір про реструктуризацію кредитних зобов’язань на суму 1,5 млрд доларів перед Експортно-імпортним банком Китаю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: