Мінекономіки вирішило трансформувати ДПЗКУ у «прозору та ефективну» компанію

Читать на русском
Після гучного затримання Андрія Власенка при спробі втечі з України, Мінекономіки хоче трансформувати ДПЗКУ у нову компанію.
фото з відкритих джерел

Міністерство економіки України ініціює створення робочої групи з трансформації «Державної продовольчо-зернової корпорації України» у нову компанію.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки у п'ятницю, 13 серпня.

У міністерстві розповіли, що останнім часом проводили ревізію умов договорів ДПЗКУ з китайською стороною, а також - причин їх невиконання.

«Йшлося про дослідження основних кількісних та якісних показників діяльності ДПЗКУ. Було визначено, що неякісний менеджмент компанії ускладнює переговори з Китаєм, що негативно впливає на виконання відповідних договірних зобов’язань», - йдеться в повідомленні.

Крім того, нещодавно Мінекономіки провело ряд зустрічей з іноземними партнерами, зокрема з Надзвичайним Повноважним Послом Китаю в Україні. На них сторони озвучили свою стурбованість процесом виконання умов кредитного договору та договору щодо експорту зерна.

«В Мінекономіки прийнято рішення ініціювати створення робочої групи з метою трансформації ДПЗКУ у прозору та ефективну компанію», - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні вранці працівники Нацполіції затримали керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» Андрія Власенка і його спільника при спробі втечі з України.

Йому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

За даними поліції, він налагодив злочинну схему розтрати майна корпорації, збитки від реалізації якого досягають понад 57 млн ​​доларів.

Готується клопотання до суду для обрання обом підозрюваним запобіжного заходу. Зараз обов'язки Андрія Власенка виконує перший заступник.

Раніше «Слово і діло» публікувало повну ухвалу суду з приводу експорту зерна керівництвом ДПЗКУ на фірми-прокладки за заниженими цінами.

Також ми повідомляли про те, що керівникам корпорації закидають оборудки з ПДВ, а за кошти елеваторів збиткова корпорація купує іномарки замість комбайнів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: