МВФ призупиняє фінансову допомогу Афганістану

Читать на русском
Афганістан позбавляється доступу до ресурсів Фонду. Йому будуть недоступні, в тому числі, нові розподіли резервів спеціальних прав запозичення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міжнародний валютний фонд (МВФ) прийняв рішення призупинити фінансову допомогу для Афганістану. Рішення пов'язане з проблемами легітимності влади в країні - Афганістан захоплений радикальним ісламістським рухом «Талібан», яке ще ніхто не визнав у якості влади.

Про це повідомляє Reuters.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

Рішення МВФ означає, що Афганістан позбавляється доступу до ресурсів Фонду. Йому будуть недоступні, в тому числі, нові розподіли резервів спеціальних прав запозичення. У Фонді відмовилися тим, що рішення винесено у зв'язці з думкою міжнародного співтовариства.

«Тепер в міжнародному співтоваристві немає розуміння ситуації в Афганістані, внаслідок чого країна позбавляється доступу до спеціальних прав запозичення або інших ресурсів МВФ» - підсумував позицію МВФ у своїй заяві директор департаменту комунікацій Фонду Джеррі Райс в Twitter.

Раніше адміністрація президента США Джозефа Байдена заблокувала всі грошові кошти уряду Афганістану, які зберігалися в банках США. Це зроблено під маркою того, щоб перекрити талібам доступ до мільярдів доларів, асигнованих уряду Ашрафа Гані.

Нагадаємо, 15 серпня марш талібів по Афганістану завершився тим, що бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент Афганістану Ашраф Гані, як і більша частина керівництва держави, втік з країни. У планах талібів - відродити ісламський емірат Афганістану, проте з амністією і значними послабленнями в нормах шаріату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: