Стало відомо, куди втік президент Афганістану

Читать на русском
Через захоплення влади рухом «Талібан» президент Афганістану втік до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Через захоплення влади рухом «Талібан» президент Афганістану втік до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Зараз він знаходиться на території країни разом із родиною, повідомляє Міністерство закордонних справ ОАЕ.

У МЗС підтвердили, що Гані разом із родиною перебуває в Еміратах. Їх прийняли із гуманітарних міркувань. Додаткової інформації в цій заяві не було надано.

Афганський злам: до чого призведе перемога «Талібану» і до чого тут УкраїнаПеремога Талібану стала можлива тому, що Сполучені Штати Америки кинули Афганістан напризволяще.

Гані залишив країну 15 серпня на тлі стрімкого захоплення «Талібаном» великих афганських міст і згодом столиці - Кабулу. Також він визнав військову перемогу талібів, але вважає їхню владу нелегітимною.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і велика частина керівництва держави, втік з країни.

Новим президентом оголосив себе віце-президент Салех. Таліби тим часом планують відродити ісламський емірат Афганістану.

Також представники радикального ісламістського руху «Талібан» провели в захопленому Кабулі першу пресконференцію. На ній вони дали низку обіцянок і розповіли про своє бачення подальшої долі Афганістану. Зокрема, таліби оголосили загальну амністію та обіцяють захищати права жінок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: