Президента-втікача Афганістану поклали в лікарню в ОАЕ

Читать на русском
Відомо, що Гані госпіталізований в одну з клінік Абу-Дабі, але невідомо, в чому саме полягає погіршення його здоров'я
Ашраф ГаніВідкрите джерело

Президента Афганістану Ашрафа Гані в терміновому порядку госпіталізували в одну з клінік Абу-Дабі, що в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Про це заявило іранське агентство Young Journalists Club з посиланням на ексрадника афганського МЗС Фахриддіна Гарізаде.

«З'явилися повідомлення про погіршення здоров'я колишнього президента Афганістану, що знаходиться в Абу-Дабі. Згідно з низкою дипломатичних джерел, Гані кілька годин тому був направлений на лікування в одну з лікарень» - сказав радник.

При цьому не повідомляється, в чому саме полягає погіршення здоров'я Гані.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Нагадаємо, 18 серпня стало відомо, що президент Афганістану Ашраф Гані втік до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). До цього його місцеперебування було достеменно невідомо - серед іншого припускали, що він знаходиться в Таджикистані або Узбекистані.

Нагадаємо, 15 серпня таліби взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

Новим президентом оголосив себе віцепрезидент Салех. Таліби тим часом планують відродити ісламський емірат Афганістану.

Також представники радикального ісламістського руху «Талібан» провели в захопленому Кабулі першу пресконференцію. На ній вони дали низку обіцянок і розповіли про своє бачення подальшої долі Афганістану. Зокрема, таліби оголосили загальну амністію та обіцяють захищати права жінок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: