Туреччина висловила згоду співпрацювати з талібами в Афганістані

Читать на русском
Ердоган планує в найближчому майбутньому обговорити ситуацію в Афганістані з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним
Реджеп ЕрдоганФото РІАН

Туреччина готова співпрацювати з новою афганською владою в особі радикального ісламістського руху «Талібан», щоб зберегти мир у цій країні.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган 18 серпня, повідомляє Anadolu.

«Туреччина готова до всіх видів співпраці для збереження миру в Афганістані, благополуччя наших громадян у цій країні, а також захисту інтересів Туреччини» - заявив турецький лідер.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

Ердоган також заявив, що Туреччина вітає помірні заяви талібських лідерів про майбутнє Афганістану, а військова присутність Туреччини в країні посприяє зміцненню позицій нової афганської влади.

«Незалежно від того, хто знаходиться в Адміністрації, підтримка Афганістану в хороші і погані часи є вимогою братніх відносин... Оскільки Талібан контролює Афганістан, перед нами постала нова картина. Тепер ми будуємо наші плани відповідно до нових реалій і продовжуємо переговори» - сказав він.

Також Ердоган планує в найближчому майбутньому обговорити ситуацію в Афганістані з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 15 серпня марш талібів по Афганістану завершився тим, що бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент Афганістану Ашраф Гані, як і більша частина керівництва держави, втік з країни. У планах талібів - відродити ісламський емірат Афганістану, однак з амністією і значними послабленнями в нормах шаріату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: