Таліби офіційно заявили про закінчення війни в Афганістані

Читать на русском
Найближчим часом ісламістський рух визначить форму державного управління, яка буде введена в Афганістані
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Представник радикального ісламістського угруповання «Талібан» Мохаммад Наїм офіційно запевнив, що бойові дії на території Афганістану припинені.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Al Jazeera 16 серпня.

«Війна в Афганістані закінчена. Ми досягли того, що повинні мати по праву, - свободи нашої країни та незалежності нашого народу» - сказав він.

Він додав, що найближчим часом рух визначить форму держави в Афганістані. Також представник талібів підтвердив, що бойовики готові забезпечувати безпеку іноземних дипломатів, іноземних громадян і афганських політиків, особливо, якщо останні готові до переговорів з талібами.

Сайгон-2021: у США порівняли евакуацію з Кабула з відступом з В'єтнаму в 1975 роціКонгресмен впевнений - або Байдена ввели в оману спецслужби США, або сам Байден навмисно вводив всіх в оману.

Нагадаємо, в Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац. Наступним кроком бойовики назвали проголошення Афганістану ісламським еміратом - знову.

В аеропорту Кабула - паніка, тиснява, тисячі людей намагаються покинути країну, побоюючись репресій за співпрацю з США і країнами НАТО, або роботу на уряд. Однак на борт майже нікого не беруть.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день, зараз він знаходиться в Ташкенті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: