Конгрес може змусити Байдена змінити рішення щодо санкцій проти ПП-2 – Гербст

Читать на русском
Якщо керівництво Демпартії виступить категорично проти скасування санкцій проти ПП-2, то у Байдена не буде виходу
Ілюстративне фото24 канал

Одностайна позиція представників Демократичної партії в Конгресі США щодо санкцій проти «Північного потоку-2» може змусити президента Джозефа Байдена змінити своє рішення.

Про це заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст, повідомляє «Укрінформ».

Гербст пояснив, що якщо керівництво Демпартії виступить категорично проти скасування санкцій проти ПП-2, то у Байдена не буде іншого виходу, окрім як поступитися їх вимогам і піти назустріч конгресменам.

«Я не прогнозую, що саме так і станеться, але це — реальна можливість», — сказав колишній посол.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Гербст додав, що в уряді США є люди, які вважають скасування санкцій проти компанії-оператора ПП-2 дуже серйозною помилкою адміністрації Байдена.

Нагадаємо, радник президента Байдена Джейк Салліван заявив, що Вашингтон як і раніше виступає проти російського газопроводу «Північний потік-2», тому в США продовжать вводити санкції проти газопроводу.

Представник Кремля Дмитро Пєсков коментуючи наміри США ввести нові санкції проти Росії, заявив, що це вже не залежить від президента Джо Байдена, оскільки низка санкцій є кодифікованими. Тому Росія продовжить роботу з запуску ПП-2, не озираючись на США.

2 липня Комітет з асигнувань Палати Представників Конгресу США схвалив поправку, яка прямо забороняє Адміністрації президента Джозефа Байдена скасовувати санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: