«Північний потік-2» не відповідає інтересам Європи – кандидат у канцлери ФРН

Читать на русском
За словами Бербок, потрібно дивитися не тільки на рентабельність якихось проектів, а й на інтереси, які за ними ховаються
Ілюстративне фотоpicture-alliance

У політичній партії Бундестагу ФРН «Союз-90\Зелені» вважають, що будівництво російського газопроводу «Північний потік-2» не відповідає інтересам Європейського Союзу.

Про це заявила співголова партії та кандидат в канцлери ФРН Анналена Бербок під час виступу на з'їзді партії.

За словами Бербок, потрібно дивитися не тільки на рентабельність якихось проєктів, а й на інтереси, які за ними ховаються. ПП-2 не відповідає як зовнішньополітичним інтересам Європи, так і інтересам східних сусідів ЄС.

«Тому я вважаю неправильним будівництво цього газопроводу», - сказала вона.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Нагадаємо, у Німеччині Бундестаг 10 червня більшістю голосів відхилив резолюцію з вимогою визнати російський газопровід «Північний потік-2» шкідливим для клімату.

Нагадаємо, президент США Джо Байден планує обговорити з канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання «Північного потоку-2» і його наслідків для Європи та України.

Якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щорічно втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. Перед країною постануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

США і Німеччина розглядають можливість виплати Україні певної компенсації у зв'язку з тим, що Росія завершила будівництво «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: