У США сенатор заблокував призначення в Держдеп через «Північний потік-2»

Читать на русском
Комітет з міжнародних відносин Сенату затвердив тринадцять кандидатів, проте всі вони знаходяться в підвішеному стані через дії Круза
Сенатор Тед Крузpicture-alliance

Сенатор від Республіканської партії США Тед Круз заблокував всіх кандидатів на важливі дипломатичні посади по лінії Державного департаменту. Цим Круз хоче домогтися, щоб адміністрація президента Джозефа Байдена ввела санкції проти «Північного потоку-2».

Про це повідомляє NBC News.

Комітет з міжнародних відносин Сенату затвердив тринадцять кандидатів, проте всі вони знаходяться в «підвішеному» стані через дії Круза. Сенатор затримує повне затвердження кандидатур Сенатом, щоб змусити Байдена скасувати свою відмову від санкцій щодо компанії, яка контролює будівництво трубопроводу.

При цьому кандидати здебільшого обіймуть посади, які не мають відношення до політики США проти газопроводу. Круз блокує призначення цілої групи чиновників:

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

  • Бретт Холмгрен, посада помічника держсекретаря з розвідки;
  • Деніел Крітенбрінк, посада помічника секретаря, який курирує справи Східної Азії і Тихого океану;
  • два заступники міністра;
  • відкладається вибір президента Джо Байдена на посаду помічника секретаря з міжнародних справ про наркотики та правоохоронних органів;
  • кандидати на посади послів у шести африканських країнах, включаючи Сомалі, Алжир і Конго.

Нагадаємо, радник президента Байдена Джейк Салліван заявив, що Вашингтон як і раніше виступає проти російського газопроводу «Північний потік-2», тому в США продовжать вводити санкції проти газопроводу.

Представник Кремля Дмитро Пєсков коментуючи наміри США ввести нові санкції проти Росії, заявив, що це вже не залежить від президента Джо Байдена, оскільки низка санкцій є кодифікованими. Тому Росія продовжить роботу по запуску СП-2, не озираючись на США.

2 липня Комітет з асигнувань Палати Представників Конгресу США схвалив поправку, яка прямо забороняє Адміністрації президента Джозефа Байдена скасовувати санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: