Північний потік-2: Маас розповів, коли з'являться результати переговорів

Читать на русском
Україна розраховує, що позиція Німеччини щодо «Північного потоку-2» може змінитися після виборів у країні.
Хайко МаасВПК.name

До серпня Німеччина і США досягнуть перших результатів переговорів щодо будівництва газопроводу «Північного потоку-2». Наразі переговори тривають.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас в інтерв'ю Die Welt.

Згідно з його словами, сторони домоглися важливого прогресу в питанні будівництва «Північного потоку-2».

«З-під дії останніх штрафних заходів, прийнятих Вашингтоном, були виведені німецькі компанії і окремі персони. Зараз переговори тривають, ми збираємося знайти рішення до серпня. Німецька делегація була нещодавно у Вашингтоні», - сказав міністр.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Раніше радник президента США Джейк Салліван заявив, що Вашингтон як і раніше виступає проти російського газопроводу «Північний потік-2» і продовжить вводити санкції.

Зазначимо, кандидат у канцлери Німеччини Армін Лашет вважає за необхідне газопровід «Північний потік-2» для його країни. Але він також вважає, що газопровід не повинен шантажувати Україну.

При цьому, Україна розраховує, що позиція Німеччини щодо «Північного потоку-2» може змінитися після виборів у країні.

Нагадаємо, якщо газопровід «Північний потік-2» запуститься, Україна щорічно втрачатиме близько 1,5 млрд доларів. В операторі ГТС України впевнені, що перед країною постануть серйозні геополітичні та економічні виклики.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: