Зеленський оцінив ступінь загрози для України від зближення РФ і Білорусі

Читать на русском
У разі об'єднання ці країни можуть інтегрувати оборонне співробітництво і чинити серйозний тиск на Україну відразу з декількох сторін
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Якщо Росія і Білорусь все-таки створять Союзну державу, це буде мати для України далекосяжні наслідки та представляти для неї величезну небезпеку.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За словами Зеленського, у разі об'єднання ці країни можуть інтегрувати оборонне співробітництво і чинити серйозний тиск на Україну відразу з декількох сторін.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

«Ми спостерігаємо за тим, як Росія і Білорусь наполегливо співпрацюють один з одним. Вони можуть включити туди оборону, і тоді ці країни зможуть чинити на нас серйозний тиск», - розповів Зеленський.

Договір про створення Союзної держави між Білоруссю і Росією набув чинності 26 січня 2000 року після ратифікації його парламентами в Москві та Мінську. Він передбачає формування Єдиного Економічного Простору, єдиної валюти, загального бюджету, проведення узгодженої зовнішньої та соціальної політики двох країн. Однак якщо раніше сам президент Білорусі Олександр Лукашенко гальмував цей процес, то на тлі останніх подій Він навпаки, почав прискореним порядком реалізовувати угоду двадцятирічної давності.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зближення Росії та Білорусі є великою загрозою національній безпеці України, оскільки Росія буде використовувати Мінськ, як плацдарм для подальшої агресії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: