Російсько-білоруське зближення загрожує національній безпеці України – Кулеба

Читать на русском
Українська влада при прийнятті рішень враховує ту загрозу, яку несе для України цей альянс
Дмитро КулебаПраво на владу

Зближення Росії та Білорусі є великою загрозою національній безпеці України, оскільки Росія буде використовувати Мінськ, як плацдарм для подальшої агресії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Право на владу».

«Тому, безумовно, подальше зближення Білорусії з Росією - це симетричне зростання загрози використання Білорусії Росією для нарощування агресії проти нашої держави», - розповів Дмитро Кулеба.

Він розповів, що українська влада при прийнятті рішень враховує ту загрозу, яку несе для України цей альянс.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Європейська комісія після інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську та арешту Романа Протасевича вирішила заморозити 3 млрд євро інвестиційної допомоги для Білорусі до тих пір, поки Білорусь «не стане демократичною».

27 травня стало відомо, що Європейський союз почав підготовку нових санкцій проти Білорусі. При цьому пакети персональних санкцій вже майже готові. Також проти Білорусі будуть введені економічні секторальні санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: