Росія надасть Білорусі кредит у півмільярда доларів

Читать на русском
Також сторону обговорили долю громадянки РФ Софії Сапеги, дівчини заарештованого в Білорусі опозиціонера Романа Протасевича.
Путін і Лукашенкоkremlin.ru

Серед інших тем президент Росії Володимир Путін і президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорювали питання виділення Білорусі наступного траншу російської допомоги в розмірі 500 млн доларів. Також обговорили ситуацію з літаком Ryanair і кілька інших питань.

Про це розповів прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Пєскова, президенти досягли взаєморозуміння в питанні виділення грошей і найближчим часом Білорусь отримає від РФ другий кредитний транш у розмірі 500 млн доларів із загальної суми в 1,5 млрд доларів.

Також сторону обговорили долю громадянки РФ Софії Сапеги, дівчини заарештованого в Білорусі опозиціонера Романа Протасевича.

«За ініціативою президента Росії була піднята тема російської громадянки, яка була затримана, яка зараз знаходиться в СІЗО. Зрозуміло, її доля нам небайдужа, але також беремо до уваги той факт, що у неї дійсно є посвідка на проживання в Білорусі», - додав Пєсков.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

Нагадаємо, Європейський союз пропонував надати Білорусі програму інвестицій в тому випадку, якщо країна вибере демократію. Перша частина плану передбачала інвестиційну підтримку в три мільярди євро.

Європейська комісія після інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську та арешту Романа Протасевича вирішила заморозити 3 млрд євро інвестиційної допомоги для Білорусі до тих пір, поки Білорусь «не стане демократичною».

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко. Разом з Протасевичем затримали і його дівчину, громадянку РФ Софію Сапегу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: