МЗС України попередило про санкції за польоти з Білорусі до Криму

Читать на русском
Україна запровадить санкції проти Білорусі, якщо її літаки почнуть літати до окупованого Росією Криму.
фото LIGA.net

Україна негайно запровадить санкції проти Білорусі, якщо її літаки почнуть літати до окупованого Криму.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

Посадка літака у Мінську: голова Ryanair вказав на брехню БілорусіБілорусь відмовила пілоту літака у проханні зв'язатися з авіакомпанією Ryanair і йому нічого не залишалося, як сісти у Мінську.

«Ми зафіксували для себе висловлювання пана Лукашенка щодо звернення до Росії і Путіна з можливим відкриттям авіарейсів в окупований Крим», - сказала Джапарова.

За її словами, це провокаційні заяви і, очевидно, є емоційною реакцією Лукашенка на відповідь України щодо примусового приземлення літака Ryanair в аеропорту Мінська 23 травня з опозиційним журналістом Романом Протасевичем на борту.

«Ми будемо діяти миттєво проти будь-яких спроб легітимізувати окупацію Криму Росією, проти будь-яких спроб нав'язати контакти з так званими «ЛНР» або «ДНР». І якщо хоч один літак білоруської авіакомпанії виявиться на території окупованого Криму, санкції будуть неминучі з усіма відповідними наслідками», - повідомила Джапарова.

Вона нагадала, що є міжнародне право, згідно з яким Крим і Донбас - це Україна.

«Росія грубо порушила міжнародне право, окупувавши Автономну Республіку Крим і розв'язавши агресію на сході України, за що буде нести відповідальність. Якщо Лукашенко хоче розділити цю відповідальність з Путіним на одній лаві підсудних в Гаазі, і ще більше посилити власну міжнародну ізоляцію, це, звичайно, його особистий вибір, але, переконана, не вибір дружнього Україні білоруського народу», - резюмувала заступник голови МЗС.

Нагадаємо, Олександра Лукашенко 1 червня заявив, що Білорусь і Росія пропрацюють питання щодо відкриття авіарейсів до Криму.

Україна після затримання Протасевича закрила небо для білоруських літаків, а також припинила авіасполучення з Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: