Санкції проти Росії вже не працюють – Зеленський

Читать на русском
Цивілізований світ повинен продовжувати політику тиску на Росію, поки вона не поверне привласнені території та не перестане становити загрозу для світової безпеки
Зустріч з сенаторами США в ОПУpresident.gov.ua

Санкції, які США і Європейський союз ввели проти Росії, вже не працюють - Кремль до них пристосувався і відмінно себе почуває. Тому потрібен новий формат санкційної політики.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з сенаторами США Джин Шахін, Робертом Портманом і Крістофером Мерфі 2 червня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

За словами Зеленського, цивілізований світ повинен продовжувати політику тиску на Росію, поки вона не поверне привласнені території та не перестане становити загрозу для світової безпеки.

«Нинішні санкції з боку ЄС і США на сьогоднішній день вже не працюють – Росія звикла з цим жити, відбираючи при цьому інші території та погрожуючи Європі. Весь цивілізований світ не може цього дозволити. Тому я вважаю, що треба не просто тиснути, а вибудувати новий формат санкційної політики», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 2 червня Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки, у складі якої в Україну прибули сенатори США Джин Шахін, Роберт Портман, Крістофер Мерфі та їхні радники.

21 травня глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 14 травня 2021 року Про введення санкцій - у списку опинилися ватажки так званих «ДНР» і «ЛНР», а також «глава» окупованого Криму.

У Кремлі прокоментували нові санкції України проти російських компаній і громадян. Прес - секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що нові українські санкції безумовно «не в площині» підготовки до можливої зустрічі двох президентів - Росії та України. Хорошого впливу на хід цієї підготовки вони не нададуть.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: