Захоплення бойовиками і окупантами житла в ОРДЛО посилить санкції проти РФ – Арестович

Читать на русском
Дії окупантів та їхніх поплічників можуть стати приводом для посилення санкцій проти Росії і не дозволять скасувати вже діючі антимосковські обмеження
Олексій АрестовичВідкрите джерело

Спроба бойовиків і окупаційних адміністрацій ОРДЛО красти квартири вимушених переселенців, прикриваючись юридично нікчемними «указами», призведе до значного погіршення позицій Росії, про що на переговорах заявила економічна підгрупа ТКГ.

Про це заявив радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Дом».

«Ми попереджаємо про міжнародні правові наслідки, які можуть стати наслідком. МЗС дуже активно працює. І Офіс президента вважає це одним із серйозних дестабілізуючих чинників, який разом з роздачею паспортів, рублевою зоною та іншим носять характеристики повзучої анексії» - заявив він.

Вимушена міграція: в яких областях живе найбільше зареєстрованих переселенцівСтаном на квітень 2021 року майже 1,5 млн українців полишили окупований Донбас та Крим. Детальний розподіл переселенців за областями дивіться на інфографіці Слово і діло.

Дії окупантів та їхніх поплічників, зазначив Арестович, можуть стати приводом для посилення санкцій проти Росії та не дозволять скасувати вже діючі антимосковські обмеження.

«Наші партнери цілком розуміють, про що йде мова. Термін «повзуча анексія» звучить все частіше. Думаю, про це скажуть Путіну і на зустрічі з Байденом. І президент Зеленський підніме цю тему... Все це стане предметом розглядів в міжнародних судах, в міжнародних організаціях, ООН, ОБСЄ і т.д. Ну і, безумовно, двосторонніх відносин. Це аргумент, який погіршує позицію Росії в мирному врегулюванні», - додав Арестович.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що поплічники російських окупантів у так званій «ДНР» на окупованій території Донецької області заявили про плани приймати у свою «власність» квартири та іншу «безхазяйну нерухомість», яка залишена своїми власниками. Йдеться про масштабну схему привласнення та крадіжки житла, яке належить вимушеним переселенцям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: