Голова Європарламенту закликав посилити санкції проти Росії

Читать на русском
Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. Він зазначає, що у ЄС з РФ зараз дуже напружені відносини.
Reuters

Голова Європейського парламенту Девід Сассолі закликав посилити санкції проти Росії. Він зазначає, що у ЄС з РФ зараз дуже напружені відносини.

Про це повідомляє T-Online.

Глава Європейського парламенту Давід Сассолі, якому Росія нещодавно заборонила в’їзд, закликав до посилення санкцій проти російських чиновників.

«Нам необхідно посилити санкції проти російських чиновників, а також встановити більш тісні контакти з населенням і громадянським суспільством, підтримувати російських дисидентів, неурядові організації та незалежні ЗМІ», – зазначив він.

За його словами, після введення санкцій проти Білорусі через інцидент з літаком Ryanair ЄС повинен розглянути подальші санкційні заходи і проти Росії.

Крім цього, він додав, що взаємодія Євросоюзу і Росії дуже напружена на тлі отруєння і ув’язнення російського опозиціонера Алексєя Навального, а також конфлікту на Сході України.

Нагадаємо, 21 травня глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 14 травня 2021 року про введення санкцій - у списку опинилися ватажки так званих «ДНР» і «ЛНР», а також «глава» окупованого Криму.

У Кремлі прокоментували нові санкції України проти російських компаній і громадян. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що нові українські санкції безумовно «не в площині» підготовки до можливої зустрічі двох Президентів - Росії та України. Хорошого впливу на хід цієї підготовки вони не нададуть.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: