Великобританія запровадила нові санкції проти Росії

Читать на русском
Великобританія впровадила нові санкції проти Росії через справу юриста Сергія Магнітського, який помер у 2009 році - на цей раз до списку санкцій потрапили 14 росіян.

Великобританія впровадила нові санкції проти Росії через справу юриста Сергія Магнітського, який помер у 2009 році - на цей раз до списку санкцій потрапили 14 росіян.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Британії. Всього до списку санкцій потрапили 22 людини з шести країн.

Під обмеження, зокрема, потрапили:

  • колишній заступник начальника відділу Департаменту податкових злочинів Московського управління МВС Артем Кузнєцов (за його ініціативою було порушено кримінальну справу проти Магнітського);
  • колишній слідчий МВС Павло Карпов, який вів справу;
  • екскерівник інспекції ФНС № 28 по Москві Ольга Степанова та її колишній чоловік Владлен Степанов (їх британська власта вважає одними з учасників схеми з повернення ПДВ з бюджету та виведення коштів за кордон).

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

Санкції було запроваджено щодо зазначених осіб за «розкрадання суми еквівалентної 230 млн доларів державних коштів РФ за допомогою шахрайської схеми з поверненням податків, здійсненої в 2007 році». Частина цих коштів, йдеться в повідомленні відомства, була виведена за кордон.

Тим громадянам, які потрапили під британські санкції, був заборонений в'їзд до Великобританії, а їхні активи на території країни, якщо такі є, будуть заморожені. Крім того, громадянам Британії та місцевим організаціям рекомендується не здійснювати фінансові операції із особами, котрі потрапили під санкції.

Юрист Сергій Магнітський очолював відділ податків і аудиту компанії Firestone Duncan, котра консультувала фонд Hermitage Capital Вільяма Браудера. Він був арештований в 2008 році і звинувачений у співучасті в ухиленні від сплати податків, а в листопаді 2009 р помер в московському СІЗО від серцево-судинної недостатності.

Нагадаємо, в США вважають, що нові санкції проти Росії досягли своєї мети.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: