Євросоюз пропонував Білорусі три мільярди євро в обмін на перехід до демократії – ЗМІ

Читать на русском
Передбачалося, що якщо Білорусь перейде до демократії, країна отримає від Євросоюзу негайну та довгострокову підтримку для стабілізації економіки та підтримки реформ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейський союз припускав надати Білорусі програму інвестицій в тому випадку, якщо країна вибере демократію. Перша частина плану передбачала інвестиційну підтримку в три мільярди євро.

Про це 28 травня повідомила Радіо Свобода в Білорусі.

Передбачалося, що якщо Білорусь перейде до демократії, країна отримає від Євросоюзу негайну і довгострокову підтримку для стабілізації економіки та підтримки реформ. Перший пакет інвестицій мав розмір в 3 млрд євро, він передбачав активізацію економічного відновлення країни, підтримку структурних реформ в ній, вдосконалення управління економікою, розвиток приватного сектора, реформу законодавчої бази та багато іншого.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

В офісі глави білоруської опозиції Світлани Тихановської підтвердили існування такої програми та оцінили її з урахуванням плану ЄС, програми Міжнародного валютного фонду, допомоги від Світового банку і ряду інших світових організацій в мінімум 10 млрд доларів протягом трьох років.

Нагадаємо, Європейська комісія після інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську та арешту Романа Протасевича вирішила заморозити 3 млрд євро інвестиційної допомоги для Білорусі до тих пір, поки Білорусь «не стане демократичною».

27 травня стало відомо, що Європейський союз почав підготовку нових санкцій проти Білорусі. При цьому пакети персональних санкцій вже майже готові. Також проти Білорусі будуть введені економічні секторальні санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: