ВР засудила посадку літака Ryanair в Мінську і закликала звільнити Протасевича

Читать на русском
Верховна рада засудила інцидент з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську. Також парламент закликав негайно звільнити Романа Протасевича.

Верховна рада засудила інцидент з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську. Також парламент закликав негайно звільнити Романа Протасевича.

Сьогодні народні депутати підтримали відповідний проєкт постанови №5597.

В яких країнах і навіщо примусово саджали літакиІнциденти з примусовою посадкою літаків – на інфографіці Слово і діло. Такі випадки були в Білорусі, Україні.

ВР закликає білоруську владу звільнити і всіх політичних в’язнів, зупинити свавілля і тортури, до яких вдаються органи безпеки республіки щодо утримуваних під вартою громадян, а також гарантувати повагу до прав людини відповідно до міжнародних зобов’язань.

Крім того, парламент підтримує дії Кабінету міністрів, який запровадив заборону на виконання авіаційних перевезень між Україною та Білоруссю з 26 травня та посилив санкції щодо білоруських авіакомпаній з 28 травня.

Як відомо, Європейський Союз готується заборонити білоруської компанії «Белавіа» перетинати повітряний простір ЄС.

«Слово і діло» розібралося, які заборони набули чинності та якими можуть бути наслідки зупинки авіасполучення.

Нагадаємо, у Мінську примусово посадили літак компанії Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: