Примусова посадка Ryanair має ознаки операції спецслужб РФ – Данилов

Читать на русском
Секретар РНБО також зазначив, що зміни в ситуації будуть залежати від спільних дій України та країн Балтії.
Зустріч Данилова та представників країн БалтіїFacebook

У примусовій посадці літака Ryanair в столиці Білорусі безумовно є «російський слід», оскільки цей інцидент має ознаки спецоперацій, що проводяться спецслужбами Росії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов під час візиту до Литви, передає пресслужба РНБО у Facebook.

«Події в Білорусі стали викликом не тільки для Європи, але і для всього світу. Інцидент має всі ознаки операції російських спецслужб. Вони здійснюють постійні провокації, і якщо цього не помічати, вони будуть рухатися далі», - підкреслив Данилов.

Секретар РНБО також зазначив, що зміни в ситуації будуть залежати від спільних дій України та країн Балтії.

«Ми - це форпост і захист всієї Європи», - сказав він, додавши, що важливий спільний опір гібридної агресії Росії.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Після екстреної посадки в Мінську силовики затримали також дівчину Протасевича - Софію Сапегу, громадянку Росії. МЗС Росії заявляло, що Сапега затримана в Мінську на 72 години через «підозри в злочинах в серпні-вересні 2020 року». Її батьки підтвердили, що в серпні вона перебувала в Білорусі, проте покинула країну 11-12 серпня. 25 травня Сапегу заарештували на два місяці та помістили в СІЗО.

Україна і ще 20 країн-членів міжнародної коаліції за свободу ЗМІ виступили зі спільною заявою, в якій рішуче засудили примусову посадку літака компанії Ryanair в Мінську минулої неділі та зажадали від режиму в Білорусі негайно звільнити опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Європа і США готують проти Білорусі потужні адресні та секторальні санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: