У Мінську підтвердили затримання дівчини Протасевича і назвали причину

Читать на русском
Білорусь підтвердила затримання у Мінську громадянки РФ Софії Сапеги на 72 години. Сапега - дівчина затриманого Романа Протасевича, яка летіла разом з ним у літаку.
Софія СапегаФото: ehu.lt

Білорусь підтвердила затримання у Мінську громадянки РФ Софії Сапеги на 72 години. Після цього часу відносно неї буде ухвалено рішення щодо обрання запобіжного заходу або звільнення.

Про це говориться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової на сайті російського відомства у вівторок, 25 травня.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

«Білоруська сторона підтвердила факт затримання С.А.Сапеги на 72 години у зв'язку з підозрами, що виникли у її відношенні, в скоєнні в період з серпня по вересень 2020 року злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу Білорусії. Після закінчення трьох діб щодо неї буде прийнято рішення про обрання запобіжного заходу або звільнення», - сказано в коментарі.

У МЗС РФ розповіли, що у першій половині дня 24 травня російський консул зустрівся з батьками Сапеги.

«Очікуємо отримання дозволу на консульську зустріч з С.А.Сапегою найближчим часом», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська зробив примусову посадку рейс Ryanair після повідомлення про «замінування». Там же в аеропорту був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич і його дівчина Софія Сапега.

Після цього інциденту Україна припинила авіасполучення з Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: