Європейський союз готує економічні та секторальні санкції проти Білорусі – Боррель

Читать на русском
Нові персональні санкції повинні бути введені в червні, до наступного засідання Ради ЄС, а ось на підготовку і впровадження економічних санкцій буде потрібно більше часу
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейський союз почав підготовку нових санкцій проти Білорусі. При цьому пакети персональних санкцій вже майже готові.

Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель за підсумками Ради міністрів ЄС, повідомляє УНІАН.

«Нам необхідно діяти більш оперативно з санкціями. Робота вже почалася, і Рада ЄС прийме рішення в належний час», - підкреслив Боррель.

Крім того, на наступну Раду ЄС запросять колишню кандидата в президенти Білорусі Світлану Тихановську, щоб вислухати її рекомендації щодо санкцій проти Білорусі. За словами Борреля, уряди країн ЄС вирішили крім звичного інструменту персональних санкцій застосувати й економічні та секторальні санкції.

«Це рекомендації, які зробила Європейська Рада», - уточнив Боррель.

Він нагадав, що сьогоднішнє засідання було присвячене дебатам для надання рекомендацій технічним органам інститутів ЄС з підготовки санкцій, оскільки воно було неформальним і ніякі рішення на ньому прийматися не могли.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

«Пакет персональних санкцій майже готовий, і я не думаю, що ми повинні чекати наступного офіційного засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ для того, щоб затвердити цей пакет. Він буде прийнятий до засідання, оскільки ми це можемо зробити за письмовою процедурою» - зазначив Боррель.

Нові персональні санкції, резюмував він, повинні бути введені в червні, до наступного засідання Ради ЄС, а ось на підготовку і впровадження економічних санкцій буде потрібно більше часу. Ідеї у ЄС є.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Європейська комісія після інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську та арешту Романа Протасевича вирішила заморозити 3 млрд євро інвестиційної допомоги для Білорусі до тих пір, поки Білорусь «не стане демократичною».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: