Засідку в аеропорту Мінська могли планувати не на Протасевича – Nexta

Читать на русском
Поштову скриньку, з якої повідомили про нібито мінування, створили за 9 днів до інциденту - а саме в ці дні Тихановська перебувала в Греції
Роман ПротасевичBBC News

Проведена білоруськими силовиками операція з примусової посадки літака Ryanair в Мінську, ймовірно, могла готуватися зовсім не для опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчини Софії Сапеги, а для лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської.

Про це повідомляє Telegram-канал Nexta Live.

Канал опублікував скріншот з даними про поштову скриньку, з якої невідомі повідомили про мінування літака рейсу Афіни-Вільнюс. Поштову скриньку створили за 9 днів до інциденту — 14 травня, а саме в ці дні Тихановська перебувала в Греції.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

Після затримання Протасевича 23 травня радник опозиціонерки Франак Вячорка заявив, що КДБ, швидше за все, хотів таким же чином захопити Тихановську.

«Рівно тиждень тому Світлана Тихановська і я летіли тим же рейсом Ryanair з Афін до Вільнюса, Пролітаючи над Білоруссю. Нам пощастило, ми благополучно дісталися до Вільнюса», - розповів він.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: