АЗС зобов’язали опустити ціни на бензин: стала відома нова вартість

Читать на русском
Нагадаємо, що Кабінет міністрів з 15 травня ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне паливо.
Ілюстративне фотоГлавком

Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку. Чергові розрахунки станом на 21 травня надала НАК «Нафтогаз України».

Про це йдеться на сайті Мінекономіки.

Зазначається, що розрахункові ціни знижені для бензину з 25,22 гривень до 24,84 гривень за літр. Для дизельного пального ціни залишилися на рівні 20,89 гривень за літр.

Держрегулювання цін на бензин і дизпальне: з'ясовуємо, що сталосяЧому Кабмін ввів держрегулювання цін на бензин і дизель і як відреагували АЗС – на інфографіці.

Таким чином, з урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 29,84 гривень за літр, дизельного пального - 27,89 гривень за літр.

Зазначимо, що Кабінет міністрів з 15 травня ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне паливо. Постановою Кабміну була введена максимальна роздрібна націнка у розмірі 5 гривень на бензин і 7 гривень дизельне паливо.

Одночасно була визначена середня вартість 1 літра бензину на рівні 25,22 гривень і дизельного палива на рівні 20,89 гривень. З урахуванням націнки стеля роздрібної ціни на АЗС встановлена на рівні 30,22 гривень для бензину і 27,89 гривень для дизельного палива.

Згідно до постанови, НАК «Нафтогаз України» подає розрахунки Міністерству економіки щомісяця до 1, 11 і 21 числа.

Нагадаємо, що у Зеленського прокоментували демарш АЗС з преміальним паливом.

Напередодні у Зеленського анонсували боротьбу з нелегальним ринком нафтопродуктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: