«Укртатнафта» заявила про готовність повністю забезпечити український ринок бензином

Читать на русском
ПАТ Укртатнафта заявила, що може повністю забезпечити нестачу білоруського бензину на внутрішньому ринку, якщо така виникне.
oilers.org.ua

У відповідь на інформацію про припинення поставок білоруського бензину до України, ПАТ «Укртатнафта» заявила, що може повністю забезпечити нестачу білоруського бензину на внутрішньому ринку.

Про це йдеться в заяві на сайті компанії у п'ятницю, 28 травня.

Як за 11 років змінився товарообіг між Україною та БілоруссюЯк у динаміці з 2011 року і донині змінювались показники імпорту та експорту між Україною та Білоруссю.

«Останні роки залежність від поставок білоруського бензину на українському ринку становила близько 50%. При цьому ПАТ «Укртатнафта» забезпечувала внутрішній ринок бензинів до 43%. З урахуванням можливості збільшити переробку на ПАТ «Укртатнафта» майже вдвічі, дефіциту бензинів на ринку не виникне», - сказано в повідомленні.

Крім того, відзначили в «Укртатнафті», збільшення виробництва бензинів в Україні призведе до відповідного збільшення виробництва дизельного пального і скрапленого газу.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Білорусь може зупинити поставки бензину А-95 до України. Зокрема, «Білоруська нафтова компанія» поки не підтвердила поставки А-95 для українських контрагентів на червень цього року.

У Мінекономіки пояснили, що припинення імпорту бензину пов'язане з технологічними процесами у виробника. Очікується, що процес вирішиться незабаром.

Раніше у коментарі «Слово і діло» голова консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн прогнозував, що у травні скраплений газ і бензин можуть відчутно подорожчати.

Відзначимо, ціни на пальне в Україні зростали п'ять місяців поспіль. У травні Кабмін запровадив держрегулювання цін на бензин і ДТ. Після цього мережі АЗС почали знижувати вартість бензину.

Ми проаналізували, як змінювалося споживання бензину, газу і вугілля в Україні з 2014 до 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: