Білорусь може зупинити постачання бензину А-95 в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Білоруська нафтова компанія поки не підтвердила поставки бензину марки А-95 до України на червень цього року.
фото з відкритих джерел

«Білоруська нафтова компанія» поки що не підтвердила постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень цього року.

Про це у п'ятницю, 28 травня, повідомляє enkorr з посиланням на власників довгострокових контрактів з постачання бензину «БНК».

Як за 11 років змінився товарообіг між Україною та БілоруссюЯк у динаміці з 2011 року і донині змінювались показники імпорту та експорту між Україною та Білоруссю.

«Сьогодні нам сказали, що по А-95 поставок не буде зовсім. Тим часом по А-92 буде поставлений повний обсяг», - повідомило джерело видання.

За його словами, причини зволікання з вирішенням щодо постачань з боку Білорусі не уточнюються.

Як пише видання, інше джерело зазначило, що переговори ще тривають. Також була озвучена думка, що якщо «БНК» дійсно зупинить поставки А-95 до України, це завдасть сильного удару по репутації компанії.

Свою думку також висловив голова консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн.

«Найгірше рішення, яке могли ухвалити білоруси в поточній ситуації - закрити поставку бензину А-95 в Україні, де за їх продуктом 50% ринку», - написав Куюн в Facebook.

Нагадаємо, в коментарі «Слово і діло» Куюн прогнозував, що у травні скраплений газ і бензин можуть відчутно подорожчати.

Відзначимо, ціни на пальне в Україні зростали п'ять місяців поспіль. У травні Кабмін запровадив держрегулювання цін на бензин і ДТ. Після цього мережі АЗС почали знижувати вартість бензину.

Раніше ми писали про те, як змінювалося споживання бензину, газу і вугілля в Україні з 2014 до 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: