У Білорусі озвучили умову повернення до режиму вільної торгівлі з Україною

Читать на русском
Білорусь звинуватила Україну в систематичному порушенні договору про зону вільної торгівлі в СНД і перешкоджанні білоруським товарам
МЗС Білорусіminsknews.by

Білорусь повернеться в режим вільної торгівлі з Україною відразу ж, як Київ перегляне вжиті ним заходи щодо білоруських товарів.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Гур'янов, передає пресслужба Міністерства закордонних справ Білорусі.

За словами чиновника, введення Білоруссю режиму індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів ніякого зв'язку із загостренням через посадку літака Ryanair не має, це торгові й тільки торгові питання. Гур'янов звинуватив Україну в систематичному порушенні договору про зону вільної торгівлі в СНД і додав, що Білорусь готова до нових переговорів у будь-який момент.

Як за 11 років змінився товарообіг між Україною та БілоруссюЯк у динаміці з 2011 року і донині змінювались показники імпорту та експорту між Україною та Білоруссю.

«Ми готові повністю скасувати всі наші рішення, ми готові повернути в повному обсязі режим вільної торгівлі, але тільки тоді, коли Україна перегляне ті заходи, які були прийняті щодо продукції білоруської сторони, які де-факто були спрямовані, щоб просто обмежити конкуренцію з боку білоруських виробників», - заявив Гур'янов.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Білорусь ввела режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, серед яких кондитерські вироби, шоколад і навіть туалетний папір.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Білорусь може зупинити постачання бензину А-95 в Україну. Зокрема, «Білоруська нафтова компанія» поки не підтвердила постачання А-95 для українських контрагентів на червень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: