Ляшко розповів, коли варто очікувати звітів про розробку української вакцини проти COVID-19

Читать на русском
Міністр не знає, чи розглядається питання подачі української вакцини на прекваліфікацію ВООЗ - за його словами, це досить дороге задоволення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Звіти про те, як просувається розробка української вакцини від COVID-19, варто очікувати не раніше вересня 2021 року.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє «Українська правда».

Зокрема, результати мають презентувати два українські інститути, які отримали державне фінансування.

«У вересні 2021 року мають презентувати звіти ті, хто отримав фінансування з Національного фонду досліджень. Це інститути Сибірного і Комісаренка. З приводу приватної компанії, ми не робили туди інвестиції, я не можу їм говорити, коли представити результати», - сказав він.

Ляшко додав, що поки невідомо, чи перейдуть ці звіти в щось інше крім презентації. Також він не знає, чи розглядається питання подачі української вакцини на прекваліфікацію ВООЗ - за його словами, це досить дороге задоволення.

Колективна імунізація: як українські компанії можуть вакцинувати працівниківЯк організувати вакцинацію працівників українських компанії, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Це питання, побачимо. Це те, на що ми повинні звертати увагу, але не робити пріоритетом. Тут головне, що ми запустили розробку і пішов розвиток науки в бік розробки імунобіологічних препаратів», - зазначив він.

Відзначимо, що ще під час перебування головним санітарним лікарем Ляшко говорив, що МОЗ не враховує можливість наявності української вакцини від коронавірусу.

У НАНУ заявляли, що до кінця 2021 року українські вчені планують розробити власну вакцину від коронавірусу, а в наступному році вона буде проходити випробування.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов повідомляв, що українські вчені розробили три прототипи вакцини від коронавірусу.

22 квітня Міністерство охорони здоров'я України запропонувало розгорнути на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб власну українську лабораторію з розробки вакцин, і не тільки від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: