В Україні розробили три прототипи COVID-вакцин – Данілов

Читать на русском
Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19, і три групи вітчизняних вчених вже розробили прототипи вакцин.

Українські вчені розробили три прототипи вакцин від коронавірусу.

«Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19, і три групи вітчизняних вчених вже розробили прототипи вакцин», - написав секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов у своїй колонці УП.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 5 травняВ Україні з початку кампанії з вакцинації проведено 759 735 щеплень проти COVID-19. До листа очікування вакцинації записалися 514 821 людина.

За словами секретаря РНБО, тепер треба досягти автономізації виробництва всередині країни, щоб Україна могла самостійно забезпечити безумовний базовий безпечний набір громадян (харчування, лікування, технології та правопорядок) в умовах кризи на зразок нинішньої, як і наступних, які, в подальшому виникатимуть.

Данілов відзначив, що держави виграли час, щоб ВООЗ, ООН, Світовий банк та інші організації підготувалися до війни з пандемією.

Нагадаємо, в Україні від початку кампанії з вакцинації проведено 759 тис. щеплень проти COVID-19.

«Слово і діло» зібрало для вас історію появи вакцинації у світі, можливі побічні ефекти та користь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: